Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater til 40'erne og 50'erne

by Issy Luke

Hudpleje • 14 May 2019

Når du når op i 40'erne og 50'erne, ved du sikkert en ting eller to om hudpleje. Men hvis du tror, at du kan fortsætte med den samme hudplejerutine, som du gjorde i 20'erne og 30'erne, så tænk dig om igen.

Når du når 40 år, er din hudcelleomsætning og din kollagenproduktion halveret siden 20'erne. Det betyder, at du sandsynligvis vil få dybere rynker, flere solpletter og en generelt mere tør teint.

Uanset om du er en skønhedskender, eller om du lige er begyndt på hudpleje, går vi i dybden med, hvorfor din hud ændrer sig i 40'erne og 50'erne, og hvordan du bør tilpasse din rutine for at passe på den.

Sådan ældes din hud gennem årtierne

Hvad sker der med din hud i 40'erne og 50'erne? Og hvordan bør du tilpasse din hudpleje?

Dine 40'ere og 50'ere er kendt som "perimenopause"-fasen, eller ellers fasen lige før overgangsalderen. Det betyder, at hormonerne kan være uforudsigelige, hvilket kan have en effekt på huden.

De vigtigste ændringer i din hud i 40'erne og 50'erne omfatter bl.a:

  • Hudens livscyklus begynder at blive langsommere og bliver tørrere
  • Ansigtsrynker bliver dybere
  • Huden vil nu begynde at hænge sammen på grund af det accelererede fald i kollagen og elastin
  • Huden omkring øjnene og kæben kan begynde at hænge
  • Der kan begynde at dukke flere solpletter op

40s

Mens dit kollagen- og elastinniveau begynder at falde efter midten af tyverne, accelereres dette yderligere, når du kommer ind i 40'erne.

I en samtale med Self.com forklarer Dr. Russak, hvilken indvirkning dette kan have på huden. "Kollagen- og elastinfibrene går i stykker, bliver tykkere, stivere, klumper sammen og mister deres elasticitet."

Efterhånden som hudens livscyklus fortsætter med at blive langsommere, vil rynker, der allerede er dannet i 30'erne, blive dybere og mere indadvendte.

Den gode nyhed er, at du ikke kun behøver at ty til dyre behandlinger i salonen for at holde din hud i topform i 40'erne. Der findes masser af effektive apparater, der kan behandle aldrende hud og holde din hud til at se yngre, friskere og sundere ud i længere tid.

Vores residente produktekspert, Heather Talbot, siger: "Mikrostrøm er en omkostningseffektiv løsning til at stramme og tonisere musklerne. Det virker ved at øge celleaktiviteten og tilskynde til produktion af kollagen og elastin, som er i tilbagegang i 40'erne."

NuFACE Trinity Facial Trainer Kit, der ofte omtales som et fem minutters ansigtsløft, bruger den populære Microcurrent-teknologi til synligt at løfte, tone og forme ansigtet.

Det er en af kendissernes favoritter og virker ved at sende blide bølger af mikrostrøm gennem huden og ind i ansigtsmusklerne - bogstaveligt talt som en træning for ansigtet.

"Folk gør ofte en indsats for at træne deres krop i fitnesscenteret, men sandheden er, at det samme bør gøres med musklerne i ansigtet. Det er det, Microcurrent gør, det træner musklerne i ansigtet for at skabe et glattere, strammere og mere kontureret udseende." Heather siger.

Kan du lide udseendet af NuFACE? Oplev vores Limited Edition Supercharged Collection her.

50s

Nedgangen i kollagenproduktionen fortsætter ind i 50'erne, og rynkerne bliver stadig mere definerede, og din hud bliver mere og mere tør. Du kan også begynde at se alderspletter og slap hud, og du kan bemærke, at dit ansigt, din hals og dit dekolletage begynder at hænge ned.

Hos kvinder falder østrogenniveauet massivt i overgangsalderen, hvilket kan føre til, at huden ser "tyndere" eller mere bleg ud. Dette skyldes det øgede vandtab og tab af fedt i ansigtet.

I halvtredserne anbefaler vi, at man bruger et anti-ageing-apparat med laserteknologi som f.eks. Nira Skincare Laser.

Dette er et klinisk dokumenteret FDA-godkendt apparat, der opvarmer de dybere hudlag i huden - det sætter gang i hudens naturlige regenereringsproces og fornyer den indefra og ud.

Heather siger: "Hvis din hud mister sin elasticitet, eller hvis du lider af kragefødder, er laser en effektiv måde at sætte gang i produktionen af kollagen og elastin på. Det er nemt at bruge, og du vil begynde at se synlige resultater efter blot et par måneder."

Læs mere: Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater til dine 60'ere og 70'ere.

share
Eksempel på post Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater til 30'erne
Næste post Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater til 60'erne og 70'erne