Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater til 30'erne

by Issy Luke

Hudpleje • 14 May 2019

Hvis du er i 30'erne, så tillykke. Din hud har overlevet de sene nætter, de endeløse drukoplevelser og en masse festlige ferier i solen.

At fylde 30 år er ofte et afgørende øjeblik for de fleste, og mens det markerer alderen for at være "ung, men klog", markerer det også starten på et helt nyt sæt skønhedsregler for din hud.

Hvordan din hud ældes gennem årtierne

Hvad kan vi forvente af en hud på 30 år? Og hvordan skal vi behandle den?

Takket være ændrede hormoner, graviditet og din kollagenproduktion, der fortsætter med at falde, er der en lang række grunde til, at du bør forbedre din hudplejerutine i 30'erne.

De vigtigste ændringer i din hud i 30'erne omfatter:

  • Solpletter og ujævn hudtone kan forekomme
  • Huden kan blive mere tør, og du kan begynde at se dybere rynker omkring øjnene
  • Huden kan føles tyndere og mindre fyldig

Hormoner

I løbet af 30'erne begynder dine hormonniveauer at falde, og de celler, der gør din hud "ung", såsom kollagen og elastin, begynder at falde meget hurtigere. Hele processen med at producere hudceller begynder at blive langsommere, hvilket betyder, at du får flere linjer og rynker og en generelt kedeligere hud.

Den hud, du har i 30'erne, vil også være en afspejling af, hvordan du plejede din hud i 20'erne.

I en samtale med Women's Health forklarer hudekspert på Eden Skin Clinic, Lorraine Scrivener, følgende: "Celleomsætningen bliver langsommere i trediverne, og din hud bliver ikke lige så spændstig som tidligere."

"De fleste af os vil have nogle tegn på sene nætter og UV-skader, når vi rammer de 30 år."

Den gode nyhed er, at der findes apparater, der kan hjælpe dig med at øge kollagenproduktionen. Radiofrekvensteknologi, som f.eks. anvendes i TriPollar STOP Facial Skin Renewal Device, er en ikke-invasiv løsning til at forvandle din teint. Ved hjælp af 4 stråler med lav effekt leverer den radiofrekvens dybt ind i dermis for at fremskynde kroppens naturlige produktion af kollagen.

Ujævn hudtone

En af de mest almindelige klager over hud i 30'erne er ujævn hudstruktur, undertiden kaldet Melasma. Dette skyldes ofte som følge af prævention, solskader og hormonelle ændringer under graviditeten.

Den elastiske støtte fra dine lymfekirtler begynder også at blive svækket, hvilket kan resultere i hævelser omkring øjnene, og din generelle teint ser lidt mere kedelig ud.

Løsningen? Vi anbefaler et mikrodermabrasionsapparat til hjemmebrug, som f.eks. PMD Classic Personal Microdermabrasion Device.

Microdermabrasion er et nemt alternativ til behandling af ujævn hud og gør huden visuelt lysere ved at fjerne døde hudceller. Apparatet eksfolierer huden og fjerner det yderste lag af huden, så den bliver super glat og kan absorbere din hudpleje meget bedre.

Vores residente produktekspert, Heather Talbot, forklarer: "Selv om vi ikke forventer, at aldringen sker alt for hurtigt i 30'erne, er det normalt den alder, hvor vi begynder at se ret synlige tegn. Mikrodermabrasion er en hurtig måde at forbedre hudens generelle tone og tekstur på."

Peach Fuzz

Hormonelle ændringer gennem dette årti påvirker ikke kun din hud, det kan også påvirke din hårvækst. Ansigtshår, også kendt som "ferskenhår", vil begynde at blive mere synligt i 30'erne, fordi dit østrogenniveau falder og dit testosteronniveau stiger.

Heldigvis er der en nem løsning på uønsket hår. Vi anbefaler, at du prøver et Dermaplaning-værktøj som Hollywood Browzer. Dette smertefrie blad fjerner hår på få minutter og eksfolierer samtidig huden - og skaber en superglat overflade til påføring af makeup.

Heather forklarer: "Dermaplaning er en hurtig, nem og smertefri måde at slippe af med uønsket hår på - og det efterlader dig ikke med rødme og følsomhed, som voksning kan gøre."

share
Eksempel på post Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater i 20'erne
Næste post Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater i 20'erne