Hvordan man behandler akne ved hjælp af LED-lysterapi

by Carly Hibbins

Skønhed • 27 September 2022

Det menes, at ca. 95% af alle mennesker i Storbritannien i alderen 11-30 år er ramt af akne i et eller andet omfang. Og hvis du er en del af denne procentdel, ved du, hvor meget denne hudlidelse kan skade din selvtillid.

Det er ofte en vedvarende kamp ikke blot at behandle akneforandringer, men også de pletter og ar, som de forårsager. Men hvad nu hvis vi fortalte dig, at LED-lysterapi har vist sig at behandle alle tre? Det kan det - og vi vil nu forklare hvordan.

Hvad er lysterapi?

LED-lysterapi - eller lysemitterende diodeterapi - er en ikke-invasiv hudplejebehandling, der anvender farvede bølgelængder af lys. Det bevæger sig dybt ind under huden for at skabe en ændring på celleniveau - og udløser kroppens naturlige reparationsproces for at give langvarige resultater. Det er populært i saloner, men der findes nu en række hjemmeapparater, så du kan opleve de samme resultater hjemme fra din sofa.

Tæt på LED maske

Hvad er forskellen mellem blå og rød lysbehandling?

Rødt lys stimulerer kroppens naturlige reparations- og foryngelsesproces - det sætter gang i kollagenproduktionen, øger elasticiteten og lysner din teint. Blåt lys dræber aknefremkaldende bakterier for at fjerne udbrud og forhindre fremtidige udbrud.

 

Fordele ved blålysbehandling mod akne

Antibakterielle egenskaber – Blå lysapparater ødelægger P.acnes - de bakterier, der forårsager akne. Det virker, fordi bakterierne producerer et protein kaldet porphyriner, og når disse udsættes for blåt lys, går de i stykker og dræber aknebakterierne.

Regulerer olieproduktionen – Overskydende olie kan tilstoppe dine porer, så fede hudtyper vil have gavn af at bruge et apparat med blåt lys, da de bremser oliekirtlerne for at kontrollere talgproduktionen.

Reducerer betændelse – Hvis du kæmper med acne-bumser, er du heller ikke fremmed for den hævelse, rødme og betændelse, der ofte følger med dem. Blåt lys kan hjælpe med at dæmpe dette og lindre ømheden.

Kvindelig model og tæt på hendes hud

Fordele ved rødlysterapi mod akne

Helbredelse af huden – Aknear er en almindelig bivirkning ved udbrud. Og de kan også være genstridige. Men apparater med rødt lys hjælper med at sætte gang i kroppens naturlige reparationsproces og hjælper dermed med at reducere ardannelsen.

Gør din hud lysere – Fordi apparater til rødlysterapi øger cirkulationen og hjælper med at levere vigtige næringsstoffer til hudens celler, skaber det en mere jævn og synligt strålende teint.


Akne-rutine ved hjælp af lysterapi

Tæt på Dermalux
Start altid med en god rensningsrutine. Det vil ikke kun hjælpe med at fjerne porestoppende snavs og urenheder, men det vil også øge effektiviteten af LED-lyset ved at fjerne barrieren for indtrængning. Fede og kombinerede hudtyper vil elske FOREO LUNA 3 til kombineret hud. Vælg derefter din LED-enhed. For at målrette problemområder ville vi vælge FOREO ESPADA Blue Light Acne Treatment Device. Hold denne enhed med blåt lys over pletter for at fjerne dem på kun 30 sekunder.

Giv dine behandlinger et ekstra boost med en aktuel behandling - som Pietro Simone Rescue Recovery & Repair-serummet - for at berolige og helbrede din hud mellem dine LED-behandlinger.
Hvis du leder efter en lysbehandling med blå og røde bølgelængder, er der ingen bedre end Dermalux Flex MD. Som verdens mest kraftfulde LED-apparat til hjemmebrug kombinerer det blåt, rødt og nær-infrarødt lys for at tackle aknebakterier, inflammation, aknear og ujævn hudtone på én gang.

 

Step by Step guide

Er der nogen bivirkninger?

Lysterapi er en populær behandling af akne, fordi den er ikke-invasiv, smertefri, og der kræves ingen nedetid. Du skal blot sørge for, at du taler med din hudlæge først, hvis du tager nogen aktuelle behandlinger.

Køb produkterne fra artiklen

share
Eksempel på post Hvordan vi ældes: Anti-aging-serien
Næste post Find den rette Clarisonic til dig