Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater i 20'erne

by Issy Luke

Hudpleje • 14 May 2019

I tyverne er de år, der er forbundet med sene nætter, fester og solrige ferier med venner, hvilket betyder, at din hudplejerutine ofte kan komme i baggrunden. Selv om du som 20-årig måske tager din perfekte hud for givet, er det sandt, at de skader, du laver i 20'erne, vil vise sig senere i livet.

Da hun talte med Vogue tidligere i år, forklarede den Miami-baserede hudlæge Alicia Barba: "De skader, du påfører dig i 20'erne, vil vise sig i 30'erne, 40'erne og 50'erne. Det er en kumulativ effekt; tingene vil komme tilbage og hjemsøge dig."

"De første tegn på solskader viser sig som regel i 30'erne, når hudens reparative evner begynder at svækkes - tynde, milde brune pletter, kragefødder og mat hud. Men det er vigtigt at huske, at disse ændringer faktisk er en afspejling af tidligere adfærd."

Hvordan din hud ældes

Hvordan skal du forvente, at din hud vil ændre sig i 20'erne?

Generelt set bør din hud i 20'erne være rimelig god. Men hvis du tror, at du er immun over for aldringstegn i dette årti, tager du fejl.

Fra 20-årsalderen producerer din hud 1% mindre kollagen hvert år. Når du når op i midten af 20'erne, accelererer dette, og de celler, der engang blev omsat meget hurtigt, begynder at blive betydeligt langsommere.

Det betyder, at døde hudceller kan ophobe sig på overfladen, hvilket forårsager misfarvning og manglende elasticitet.

De vigtigste ændringer i din hud i 20'erne omfatter:

  • Små fine linjer kan begynde at dukke op i midten til slutningen af tyverne
  • Der kan opstå rynker og mørke rande under øjnene
  • Huden kan begynde at miste sin elasticitet og sin "glød".
  • Olieproduktionen kan begynde at falde, hvilket betyder, at huden kan blive lidt tørrere

Selv om du måske begynder at se tegn på aldring i 20'erne, handler dette årti mest om at skabe gode vaner for fremtiden.

Hvad kan jeg gøre ved det? Hvad er de bedste apparater til hud i 20'erne?

Exfoliering

Exfoliering af huden befrier den for ophobning af døde hudceller - som kan være skyld i en kedelig eller glansløs teint. Vi anbefaler at bruge den nyeste 5-i-1 Clarisonic Mia Smart-enhed med det helt nye Clarisonic Exfoliating Brush Head.

Det er fremstillet af blød og hygiejnisk silikone og arbejder sammen med enhedens soniske teknologi for blidt men effektivt at fjerne døde hudceller og afsløre en passende glødende teint og en glat base, der hjælper dine hudplejeprodukter til at blive absorberet meget bedre.

Vores residente produktekspert, Heather Talbot, forklarer: "Exfoliering hjælper med at holde huden frisk og dugfrisk, og det hjælper dig med at få mest muligt ud af din hudpleje. Din hud er ofte bedst i 20'erne, og eksfoliering skaber en glat base for makeup."

Invester i et anti-aldringsapparat

Som ordsproget siger, er det bedre at forebygge end at helbrede, og det er aldrig for tidligt at investere i et effektivt anti-ageing-apparat.

Hvis du leder efter et apparat, der kan det hele, anbefaler vi ZIIP Beauty Nano Current Facial Skincare Device fra ZIIP Beauty. Denne enhed i håndfladestørrelse er elsket af A-lister som Kim Kardashian og Mandy Moore og har fået kærlighed fra de redaktionelle hotshots på ELLE, Allure og Cosmopolitan.

 

Apparatet er skabt af et hold forskere og bruger små, energiske vibrationer til blidt at give din hud ny energi. Den forbindes med en app på din telefon og giver dig 8 forskellige rutiner - hver med en video, der guider dig gennem, hvordan du skal gøre dem.

ZIIP-enheden kan alt fra at give din hud energi til behandling af bumser og udbrud - den kan det hele. Og så holder den dig helt frem til dine senere år.

Søvn

Mens de unge år ofte er ensbetydende med sene nætter og masser af fest, kan manglende søvn over en længere periode vise sig på din hud.

Selv om det er forskelligt fra person til person, hvor meget søvn du har brug for, bør du sigte efter at få omkring 8 timer om natten. Når vi ikke får nok søvn, stiger dit kortisolniveau (kendt som stresshormonet), hvilket betyder, at du er tilbøjelig til at få udbrud og betændelse i huden.

Heather forklarer: "Det er i søvne, at din krop reparerer det meste, og at dine celler fornyer sig - det er derfor vigtigt, at du får en god søvn."

Luksusmærker som Slip and Skin Laundry har udviklet en lang række produkter, der kan hjælpe dig med at få din bedste nattesøvn nogensinde. Denne luksuriøse Slip Pure Sleep Mask er fremstillet af 100% ren mulberry silke og er supervenlig mod din hud, samtidig med at den giver dig en fuldstændig uforstyrret nattesøvn.

Læs mere: Sådan ældes vi: De bedste hudplejeprodukter til dine 30'ere

share
Eksempel på post Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater til 30'erne
Næste post Sådan ældes vi: De bedste hudplejeapparater til 30'erne