Hvad forårsager tør hud, og hvordan man behandler den?

by Carly Hibbins

• 09 September 2022

Hvis du har tør hud, ved du, at den perfekte hudpleje kan være forskellen mellem grimme hudflager og en strålende, sund hud. Så i denne hurtige 3 minutters artikel forklarer vi de forskellige typer tør hud og deler vores bedste tips til, hvordan du forebygger og finder de rigtige produkter til at behandle den.

Hvad forårsager tør hud?

Udover medicinske tilstande kan tør hud også skyldes:

Koldt eller tørt vejr – Om vinteren kan ekstreme temperaturer forårsage tør, skællende hud. Se at ændre din daglige rutine i disse måneder ved at anvende fugtgivende hudplejeprodukter - som f.eks. en rig natcreme eller en fugtgivende rensecreme.

Hårde sæber eller ingredienser – Hvis din hud er tilbøjelig til at være tør, skal du holde dig fra udtørrende ingredienser som parfume og alkoholer.

Kemiske peelinger og eksfoliatorer - Vi elsker ingredienser som glykolsyre og salicylsyre til at eksfoliere huden. Men hvis din hud er ekstremt følsom, kan disse produkter forårsage yderligere irritation ved at fratage den dens naturlige fugt.

Påsmørrelse af ansigtscremeTyper af tør hud

Tørre hudtyper kan også være resultatet af en helbredstilstand:

Kontaktdermatitis

Kontaktdermatitis er en type eksem, der udløses, når din hud kommer i kontakt med et allergen. Det viser sig normalt som et kløende udslæt, som nogle gange efterfølges af tør, sprukken og endda blæret hud. Reaktionen aftager normalt inden for få timer.

Seborrheisk dermatitis

Seborrheisk dermatitis, der hovedsagelig rammer hovedbunden, men som kan forekomme andre steder på kroppen, opstår, når dine talgkirtler producerer for meget olie. Hudlidelsen forårsager rød, skællende og kløende hud.

Atopisk dermatitis

Den mest almindelige form for eksem, atopisk dermatitis, skyldes hovedsageligt hudens manglende evne til at holde på fugten. Men opblussen er almindelig, da tørheden gør huden mere følsom over for visse udløsende faktorer - f.eks. irriterende stoffer, fødevarer og miljøfaktorer.

Hvordan kan man forebygge tør hud?

Rens – Undgå udtørrende ingredienser som duftstoffer og alkoholer, hvis din hud er tilbøjelig til at flakke. Hold i stedet øje med formler, der er specielt udviklet til tørre hudtyper, og som normalt indeholder plejende ingredienser som hyaluronsyre, fedtsyrer og kokosolie. Desuden er en renseenhed som FOREO LUNA 3 Sonic Facial Cleanser and Anti-Ageing Massager er en fantastisk måde at massere de fugtgivende ingredienser dybt ind i din hud på.

Tæt på Foreo renseenhedReparation og næring – Gå dybere med din hudpleje med CurrentBody Skin LED Maske + Hydrogel Mask. LED-lyset kickstarter din huds naturlige reparationsproces for at forynge din hud indefra og ud. Huden ser mere ensartet ud med en dugfrisk glød på kun 4 uger.

Hvordan slipper man af med tør hud?

Hvis du lider af ekstremt tør hud, er dit badeværelsesskab sikkert fyldt med cremer, blødgørende midler og serum. Men hvis du ikke eksfolierer din hud, lægger du bare dine produkter oven på døde hudceller.

Fjern først barrieren for indtrængning og udglat din hud med et eksfolierende apparat som Dermaflash Luxe+. Den mikrofine barberkniv fjerner forsigtigt tør, skællende hud og døde celler for at afsløre en glat, strålende hud. Tæt på DermaflashDu kan også behandle tør hud med en resurfacing-behandling. Lancer Vita-C Radiance Treatment indeholder 10 % C-vitamin og retinol, som fremskynder hudens cellefornyelse og afstødning. Sammen med sheasmør for at forhindre huden i at tørre ud, fornyer og fugter den din teint.

share
Eksempel på post Hvad er rosacea, og hvordan kan LED-lysterapi hjælpe?
Næste post Hvordan vi ældes: Anti-aging-serien